Historiaa

Alussa oli AJATUS. V.1994. Tammikuussa. Katariinan päässä surrasi sisäsyntyinen idea siitä, että pienen maaseutupitäjän maatalojen naiset voisivat kaivata kaivon ja pirtin väliseen kiertokulkuun yhteisiä ajatustenvaihtohetkiä. Niinpä AJATUKSESTA syntyi TEKO. Omin pikku kätösin hän värkkäsi ILMOITUKSEN, joka ilahdutti kuntalaisia kauppojen ja kirjaston ovissa. Kaverikseen Katariina tähän ajatuksentoteutukseen värväsi toisen akan, Ullan, joka pitkän, hartaan ja syvällisen pohdinnan jälkeen (ajallisesti noin 3,4 sekuntia) lupautui toimintaan mukaan.

Sydäntalvella ensimmäiseen kokoontumiseen pyyhälsi kiharat hulmuten parikymmentä kiinnostunutta naista pohtimaan uuden kerhon toimintatapaa. Kesälaitumille lähdettäessä oli porukka muotoutunut siten, että eniten (kokoontumisten) puutteessa olevat jäivät toimintaan mukaan kuin täit tervaan.

Syysiltoina kerääntyi lopulta viisi innokasta akkaa paahtamaan ajatusten aavoilla aroilla. Aloitimme heti vaativimmasta päästä ja käsittelimme aihetta mies, pois kuleksimasta. Näin pääsimme pohtimaan elämän myötä- ja vastavirtoja laajemminkin. Aluksi kokoonnuimme kerran viikossa ja seuraavat kolme vuotta parin viikon välein. Keskimääräinen ajatustentuuletustauko on ollut kolme viikkoa.

Yhteiset kokoontumiset ovat alusta saakka sisältäneet vierailijoita, retkiä ja elämysmatkailua.