Kursseja

Kirjansidontaa

10.10.2015 klo 10.10 - 15.00 Katariina opetti noin seitsemää näppärää akkaa kirjansidonnan saloihin.

Huovutuskurssi

Maaliskuussa 2014 Leena piti huovutuskurssin. Kahdeksan innokasta akkaa sai valmiiksi kapulat rumpujen lyömistä varten.

Lapinrumpukurssi

Tammi- ja helmikuussa 2014 Katariina piti halukkaille akoille lapinrumpukursseja. Hienoja rumpuja syntyikin pienten vastoinkäymisten jälkeen lähes kymmenen.

Ammuntaa! 

Rantsilan reserviläiset opastivat akkoja aseiden ja ampumisen syviin saloihin. Saimme vastauksia mieltä polttaviin kysymyksiimme käsiaseen, haulikon ja kiväärin käsittelystä. Kokoonnuimme Rantsilan ampumaradalla ti 4.6.2013. Toiset akat eivät osuneet lainkaan maalitauluun, toiset taas olivat mestariampujia.

Joka Akan maanpuolustuskurssi

Toukokuussa 2011 akkakerholaisille opetettiin maanpuolustustaitoja. Kurssi pidettiin Ropolassa Mankilanjärven rannalla. Akat oppivat ainakin kartan ja kompassin käytön, kodin turvallisuusasioita, puolijoukkueteltan pystytyksen ja purkamisen sekä ruoan valmistamisen trangialla.

Joka Akan uimakoulu

Heinäkuussa 2008 järjestettiin kaikille halukkaille akoille uimakoulu Ristironkkelissa. Kesän ainut hellepäivä loi hienot puitteet opetella uimisen saloja. Opettajana toimi Pirkko Lind. Yksi oppilas epäili, että hän ei pysy lainkaan pinnalla; toinen epäili, että hän ei voi tehdä kahta asiaa yhtä aikaa; kolmas oli sitä mieltä, että veden alla on helpompi puhaltaa suun kuin nenän kautta. Jokainen sai yksilöllistä opetusta ja havaittavissa oli oppimisen riemua, vaikka uimamaisterin papereita ei saanut vielä kukaan.

Joka Akan itsepuolustuskurssi

Kesäkuun 16. päivänä 2008 Aleksanterin koulun saliin kokoontui kahdeksan innokasta itsensäpuolustajaa. Käytännönläheisellä kurssilla opeteltiin nopeaa ensireaktiota uhkaavissa tilanteissa, miesten ja naisten välisten voimasuhteiden tasaamista, oman kehon käyttöä voimanlähteenä ja yksinkertaisia otteista irrottautumisia. Oppia jakoi Terhi Kannisto.

Yhdeksäs innokas osallistuja tappeli rikki menneen jääkaappinsa kanssa ja odotteli tuskissaan/malttamattomana korjaajaa. Lopulta kävi niin, että hän ei päässyt korjaajasta eroon ennen kurssin päättymistä. 

Edellisestä johtuen ja yleisön pyynnöstä järjestettiin vielä jatkokurssi 2008 syksyllä.